Leren Leren Methode in Castricum

Inhoud opleiding trainer LEREN LEREN Methode
De eerste cursusdag richten we ons op de achtergrond en theorie van het brein, effectief leren, communiceren en de twee manieren van informatieverwerking. Deze dag geeft inzicht in de eigen manier van communiceren, leren, lesgeven en informatieverwerking. Heel confronterend soms. Je wordt je ook bewust hoe de verdeling is tussen je visuele en verbale capaciteiten en de effecten daarvan in het dagelijks leven. De werkvormen zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling en inzicht in de eigen denk- en leerstrategieën. Je kunt deze kennis aanbieden als training binnen bedrijven of in individuele begeleiding. Je ontvangt de handleiding en krijgt toegang tot alle digitale werkbladen.

De tweede cursusdag is gericht op het effectief leren leren, plannen en het inzetten van de eigen oorspronkelijke visuele talenten. Het onthouden van informatie en kennis d.m.v. unieke technieken, en het verwerken en toepassen. Je kunt deze studievaardigheidslessen zelfstandig geven aan leerlingen (klassikaal binnen mentoruren of tijdens individuele begeleiding). Je ontvangt de handleiding en krijgt toegang tot alle digitale werkbladen.

De derde cursusdag is gericht op de basis van het leren. Insteek zijn de basale leerprincipes, zoals automatiseren, ordenen van gedachten, structuur aanbrengen in informatie, visualiseren en inzicht in de noodzakelijke overstap van de visuele naar de verbale leerstrategie op school. Er is aandacht voor volgorde, detail en analyse. Tevens wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen en presentatietechnieken. Je kunt deze kennis klassikaal en bij individuele (RT)begeleiding inzetten. Je ontvangt de handleiding en krijgt toegang tot alle digitale werkbladen.

Complementair
De inhoud van de drie dagen is complementair. De werkvormen kunnen door elkaar, naar doel en doelgroep, worden ingezet. Zowel klassikaal als individueel.

Toelating opleiding geschiedt met cv-screening. Hierbij staan motivatie en ervaring met het begeleiden van jeugd en/of jong volwassenen centraal. Er wordt gewerkt met kleine groepen. Het aantal deelnemers is beperkt.

Bedrijfstrainer
Voor cursisten die (ook) met volwassenen of binnen bedrijven werken met deze kennis, is er de mogelijkheid om gedurende de licentietijd ook als bedrijfstrainer vermeld te staan op onze website Beelddenken in Bedrijf.

Opleiding tot trainer van de LEREN LEREN Methode

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

feb 03 - 05 2025

Tijd

09:30 - 17:00

Kosten

€1.750,00

Locatie

Castricum
Landgoed Duin en Bosch, Oude Parklaan 111 in Castricum

Organisator

Annemieke Hoogeboom
Telefoon
06-10612853
Email
info@wonderwijs-coaching.nl
Ga naar de inhoud